Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Αυτό είναι το μέλλον της νεολαίας; Χρυσαυγίτης φονιάς-μπάτσος ή δούλος σε ΕΟΖ!

Η είδηση συγκλονίζει και την αναδημοσιεύουμε αυτούσια: Στη Δικαιοσύνη οδηγούνται ένας 17χρονος Ρεθυμνιώτης και τέσσερα ακόμα νεαρά άτομα, μεταξύ των οποίων ένας 15χρονος, για την επίθεση σε βάρος των Ινδών μεταναστών, που είχε σημειωθεί τα ξημερώματα της 9ης Αυγούστου σε στάση λεωφορείου στο Σφακάκι. Ο 17χρονος θεωρείται εκείνος που επιτέθηκε με μαχαίρι στην παρέα των Ινδών και κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος των δύο από τους μετανάστες. Οι τέσσερις φίλοι του, ένας 15χρονος, δύο 18χρονοι και ένας 19χρονος, κατηγορούνται για πλημμεληματικές πράξεις. Ο ανήλικος παραδόθηκε χθες το πρωί στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου καθώς εναντίον του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από τον ανακριτή Ρεθύμνου, αφού είχε αναγνωριστεί ήδη -μαζί με την παρέα του- από τα θύματα.

Όλα συνέβησαν τα ξημερώματα της 9ης Αυγούστου, όταν μία ομάδα Ινδών, που περίμεναν το λεωφορείο σε στάση στο Σφακάκι για να πάνε στη δουλειά τους, δέχθηκαν την επίθεση από τους νεαρούς Ρεθυμνιώτες. Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι νεαροί σταμάτησαν μπροστά στους μετανάστες, με τους οποίους υπήρξε λογομαχία, με αποτέλεσμα να τους επιτεθούν, χρησιμοποιώντας ο ένας από αυτούς μαχαίρι και μαγκούρα, τραυματίζοντας τέσσερις από τους Ινδούς σε διάφορα σημεία του σώματός τους. Οι δράστες είχαν τραπεί σε φυγή, ενώ οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο, χωρίς να κινδυνεύει η ζωή τους. Αξίζει να σημειώσουμε ότι από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου σχηματίσθηκε δικογραφία και σε βάρος των τεσσάρων γονέων των ανηλίκων δραστών (15χρονου και 17χρονου) για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Ο 17χρονος πρόκειται σήμερα να απολογηθεί για την πράξη του ενώπιον του ανακριτή Ρεθύμνου.

Αυτή είναι επομένως η κοινωνία που φτιάχνουν τα Μνημόνια Ε.Ε. και ΔΝΤ, η άγρια ταξικήςη πολιτική των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ-ΛΑΟΣ, με περιοδεύοντα μαχαιροβγάλτη τον νεαρό Χρυσαυγίτη. Ενώ τα 15χρονα-17χρονα-19χρονα παιδιά θα έπρεπε να κυνηγούν τον έρωτα, να σχεδιάζουν το μορφωτικό και επαγγελματικό τους μέλλον, αυτά, βουτηγμένα στο ρατσιστικό μίσος, βγάζουν τις λάμες και κομματιάζουν ξένους εργάτες. Αυτής όμως της νεολαίας της απόγνωσης, του χουλιγκανισμού και της περιθωριοποίησης, όπλισε το χέρι η κυβέρνηση με την επιχείρηση ΞΕΝΙΟΣ ΔΙΑΣ, φούσκωσε τα μυαλά η προπαγάνδα των καθεστωτικών ΜΜΕ, όπλισε και καθοδήγησε η φασιστική Χρυσή Αυγή. Δημιουργώντας την εντύπωση ότι για κάθε έγκλημα που διαπράττουν υπάρχει η κάλυψη του κράτους και η εξασφαλισμένη ατιμωρησία των μηχανισμών. Έλα μου όμως που «πότε πότε πρέπει να την πληρώνει και κάποιος» για να δικαιολογούν κατασταλτικοί και δικαστικοί μηχανισμοί την ύπαρξή τους, για να μπορεί να συνεχίζεται ο τραμπουκισμός του επίσημου κράτους, κατά του κόσμου της εργασίας.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι στην ίδια συγκυρία ο υπουργός ΠΡΟΠΟ Ν.Δένδιας προανήγγειλε Νομοσχέδιο για περιορισμό των διαδηλώσεων, σημειώνοντας πως σχεδιάζεται και «μια νέου τύπου διαχείριση επεισοδίων με τη ρίψη νερού». «Προχωράμε στην εκπόνηση νομοθετήματος με βάση την πρόταση του Δήμου Αθηναίων για τις προϋποθέσεις των συγκεντρώσεων στο Κέντρο και με σεβασμό στο δικαίωμα της διαμαρτυρίας. Δεν μπορούν 100 άτομα να κλείνουν την Πανεπιστημίου και την πλατεία Συντάγματος και η πόλη να ασφυκτιά», τόνισε σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής. Παράλληλα ανακοίνωσε πως σχεδιάζεται «μια νέου τύπου διαχείριση των επεισοδίων με τη ρίψη νερού». «Το να καταργηθούν τα χημικά είναι μια μεγάλη λέξη. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι θα ελαχιστοποιηθούν», και πρόσθεσε ότι εισάγεται τεχνογνωσία από ΗΠΑ, Βρετανία και Ισραήλ για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, ενώ ετοιμάζεται και μια ειδική ομάδα η οποία θα διαθέτει βαρύ οπλισμό.

Το παιχνίδι της τρομοκρατίας και της εγκληματικότητας ξέρουν να το παίζουν καλά τόσο η κυβέρνηση του Σαμαρά, ενισχύοντας την κρατική τρομοκρατία, εμβαθύνοντας τον σύγχρονο Κοινοβουλευτικό Ολοκληρωτισμό, αλλά και οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής που καλλιεργώντας το φόβο, την ανασφάλεια και δαιμονοποιώντας τον ξένο εργάτη επεκτείνουν την πολιτική τους επιρροή, στήνοντας ταυτόχρονα Τάγματα Εφόδου- Ιδιωτικές Security.

Η μια προοπτική επομένως είναι το μαύρο μπλουζάκι και η στολή παραλλαγής, γιατί η άλλη είναι ο χακί τραμπουκισμός των ΜΑΤ και οι ΔΙΑΣ-ΔΕΛΤΑ. Όλα τα μέσα κατέγραψαν ότι «η εντυπωσιακή άνοδος στις βάσεις των στρατιωτικών/αστυνομικών σχολών και η μεγάλη πτώση στις βάσεις των παιδαγωγικών σχολών, είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά των φετινών βάσεων εισαγωγής στα ανώτατα και ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας». Μια κοινωνία επομένως που σταματά να βγάζει δασκάλους, αλλά παράγει μαζικά μπάτσους, «μαχόμενους αστυνομικούς» κατά τα λεγόμενα, που τους στέλνει να αντιμετωπίσουν στο πεζοδρόμιο όσους διαδηλώνουν ενάντια στους μισθούς των 200-300 ευρώ, στη μαύρη και ανασφάλιστη εργασία αφού συλλογικές συμβάσεις δεν υπάρχουν πια, στις περικοπές και στους φόρους. Από τις Αστυνομικές και Στρατιωτικές Σχολές επομένως θα βγουν όσοι πούλησαν την ψυχή τους στο Διάολο, δηλαδή στον αστικό κόσμο, για να εξασφαλίσουν κάποια σταθερότητα και να κατοχυρώσουν κάποια βεβαιότητα.

Το αντίτιμο όμως είναι να μετατραπούν σε Πραιτοριανούς της άγριας ταξικής αστικής πολιτικής και των Μνημονίων. Αυτοί λοιπόν, με τα δακρυγόνα, το γκλομπ, την αντλία νερού και τον ηλεκτρονικό χαφιέ της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ως Ασφαλίτες ή πράκτορες της ΕΥΠ θα εξασφαλίσουν τη Δουλεία των Ελεύθερων Οικονομικών Ζωνών. Το τι σημαίνει αυτό περιγράφουν οι γραφειοκράτες των Βρυξελών που κάνοντας το μαύρο άσπρο, εκμεταλλευόμενοι την ανεργία και ανέχεια έρχονται να χαράξουν τους νέους δρόμους κερδοφορίας για το ελληνικό και ξένο κεφάλαιο. Μπορούμε κάλλιστα να αντιστρέψουμε τα λεγόμενα τους για να καταλάβουμε πως σχεδιάζονται τα νεά Ελντοράντο των κερδών της αστικής τάξης από την άντληση της υπεραξίας, του δικού μας ιδρώτα και του δικού μας αίματος, ξένων και Ελλήνων εργατών.

Τη δημιουργία «ειδικών οικονομικών ζωνών στην Ελλάδα προκειμένου η χώρα να αναπτυχθεί οικονομικά και να βγει από την κρίση προτείνει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς. Μιλώντας στο περιοδικό Der Spiegel ο Μάρτιν Σουλτς υποστηρίζει ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα πρόγραμμα λιτότητας, ωστόσο αυτό που χρειάζεται είναι μια στρατηγική προκειμένου να επαναφέρει την οικονομία της σε τροχιά ανάπτυξης. Αυτό θα γίνει μέσω επενδυτικών προγραμμάτων και ταυτόχρονα με έλεγχο από την ΕΕ. Θα πρέπει να δημιουργηθεί ένας «οργανισμός ανάπτυξης», λέει ο Σουλτς, όπου ευρωπαίοι και έλληνες πολιτικοί θα εντοπίζουν έργα άξια να τύχουν υποστήριξης και θα ελέγχουν την εισροή των σχετικών κονδυλίων. «Θα υπάρχει έλεγχος, αλλά και οικοδόμηση αμοιβαίας εμπιστοσύνης», εξηγεί ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός. Το ελληνικό κράτος θα πρέπει να δεχτεί να εφαρμόζουν ευρωπαίοι αξιωματούχοι μεταρρυθμίσεις επί ελληνικού εδάφους. «Ωστόσο, δεν πρόκειται για καμιά εχθρική δύναμη κατοχής, αλλά για εργαλείο βοήθειας». Προϋπόθεση γι” αυτήν την ειδική οικονομική ζώνη αποτελεί η προσήλωση των Ελλήνων στο ευρώ και η προθυμία της Αθήνας να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις και επενδυτικές διευκολύνσεις για επιχειρήσεις, οι οποίες θα επενδύουν στην Ελλάδα. Όπως αναφέρει το Der Spiegel στην ηλεκτρονική του έκδοση, η ιδέα μιας ειδικής οικονομικής ζώνης κερδίζει και στην Ελλάδα όλο και περισσότερο οπαδούς: Η ελληνική κυβέρνηση έχει υποβάλει ήδη σχετικό αίτημα στην Κομισιόν. Στόχος είναι η προσέλκυση επενδυτών με τη θέσπιση χαμηλότερων εισφορών και λιγότερη γραφειοκρατία. Αυτές οι περιοχές θα δημιουργηθούν σε ορισμένες περιοχές της χώρας, π.χ. στο νότιο τμήμα της Κρήτης και στο νότιο τμήμα της Πελοποννήσου, αναφέρεται στο άρθρο. Εκεί θα μπορούν να διακινούνται αγαθά, τα οποία προορίζονται για την ευρωπαϊκή αγορά. Οι μισθοί των εργαζομένων λέγεται ότι δεν θα θιγούν, επειδή η Ελλάδα έχει ήδη μειώσει δραστικά τους κατώτατους μισθούς. O γερμανός υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ έχει προτείνει στην ελληνική κυβέρνηση τη δημιουργία ειδικών ζωνών σε κάποιες περιοχές, παραπέμποντας στις ανάλογες θετικές εμπειρίες της Πολωνίας, υπενθυμίζεται στο άρθρο». Πηγή Deutsche Welle

Δηλαδή, ο κόσμος της εργασίας πρέπει να αποδεχτεί να πληρώσει Χρέη και Ελλείμματα που δημιούργησε ο αστικός κόσμος εκτοξεύοντας τα πλούτη του και μάλιστα η αποπληρωμή των τραπεζιτών και των τοκογλύφων θεωρείται προϋπόθεση για να δεχτούν να δημιουργήσουν Ελεύθερες Οικονομικές Ζώνες, με εργασιακές σχέσεις γαλέρας, χωρίς σωματείο-εργασιακή σύμβαση και εισφορές του εργοδότη, με πλήθος αφορολόγητα και διάφορα άλλα κίνητρα για να γίνουν επενδύσεις.

Φυσικά, αυτές τις ζώνες θα φυλάνε ιδιωτικές Security, η Χρυσή Αυγή με άλλη στολή, κοινό όμως στόχο: την προάσπιση των εργοδοτικών συμφερόντων. Φυσικά σε κάθε γωνία θα υπάρχουν διμοιρίες Ματ και Αύρες με νερό!

Κανένας νέος Μισθοφόρος των επιχειρηματιών και εκμεταλλευτών σε Στρατό και Αστυνομία. Έξω τώρα από ΝΑΤΟ-Ε.Ε. Όχι στις Ελεύθερες Ζώνες Εργοδοτικής Ασυδοσίας και Σκλαβιάς των Εργαζομένων.

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥΣ-ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ. ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, Ε.Ε. και ΔΝΤ.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ THΛ.ΕΠΙΚ. 6932955437 diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου