Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Ειδικές οικονομικές ζώνες και κέντρα κράτησης λαθρομεταναστών

Οι ΕΟΖ είναι χώροι όπου εκχωρείται η εθνική κυριαρχία ενός λαού υπέρ των ιδιωτών επενδυτών. Είναι χώροι όπου κυριαρχεί η ανομία, το έγκλημα και η άγρια εκμετάλλευση της εργασίας, κυρίως των μεταναστών. Πουθενά σε καμιά χώρα όπου επιβλήθηκαν δεν βοήθησαν στην ανάπτυξη, ή την επιβίωση του πληθυσμού. Το αντίθετο. Οι ΕΟΖ είναι οι «μαύρες τρύπες» της παγκόσμιας οικονομίας όπου με όρους πλήρους αδιαφάνειας και σε συνθήκες ανομίας κινούνται μαύρες επενδύσεις, μαύρα κεφάλαια, εμπορεύματα και εργασία, που καμιά πολιτισμένη κοινωνία δεν θα αποδεχόταν. Τέτοια χώρα θέλουμε να καταντήσουμε;Το άρθρο 84 του
Ν.4052/01.03.2012* του κεφαλαίου ΙΓ΄ περί απαγόρευσης απασχόλησης παράνομων μεταναστών εξαιρεί από τη ρητή απαγόρευση του Νόμου όσες περιπτώσεις λαθρομεταναστών υπαχθούν στη διάταξη 37-5 του προγενέστερου Ν.3907/26.01.2011.
Με την σειρά του το άρθρο 37-5 του Ν.3907/26.01.2011 προβλέπει ότι ο πληθυσμός των παράνομων μεταναστών που...δεν είναι διαχειρίσιμος από το ελληνικό κράτος, μπορεί να κατευθυνθεί με ένα προεδρικό διάταγμα σε
συγκεκριμένες περιοχές της Χώρας για
συγκεκριμένη απασχόληση με την ιδιότητα του «λαθρομετανάστη» να διατηρείται. Συγκεκριμένα το το άρθρο 37-5 αναφέρει:
«Σε περίπτωση αδυναμίας των αρμοδίων κατά περίπτωση αρχών να διασφαλίσουν με ίδιους πόρους ή μέσα ότι οι υπήκοοι τρίτων χωρών των οποίων η απομάκρυνση έχει αναβληθεί, απολαμβάνουν κατά το χρονικό διάστημα της αναβολής, στοιχειώδεις όρους αξιοπρεπούς προσωρινής στέγασης σε εγκαταστάσεις δημοσίου ή κοινωφελούς χαρακτήρα και γενικότερα ότι καλύπτουν τις άμεσα βιοτικές τους ανάγκες, μπορεί να επιτραπεί, μετά από σχετική άδεια να απασχολούνται ως μισθωτοί σε τομείς απασχόλησης σε συγκεκριμένες περιοχές της Χώρας. Με προεδρικό διάταγμα που εκδίδεται μετά από πρόταση των Υπουργών Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Προστασίας του Πολίτη, καθορίζονται οι τομείς απασχόλησης και οι περιοχές της Χώρας όπου μπορούν να απασχολούνται ως μισθωτοί οι υπήκοοι τρίτων χωρών των οποίων έχει αναβληθεί η απομάκρυνση, το καθεστώς της ασφαλιστικής τους κάλυψης, οι όροι, οι προϋποθέσεις, οι διαδικασίες και τα αρμόδια όργανα, καθώς και κάθε άλλο σχετικό θέμα. Σε κάθε περίπτωση, κατά τη διάρκεια του χρόνου αναβολής της απομάκρυνσης ο υπήκοος τρίτης χώρας δεν έχει δικαίωμα πρόσβασης σε προγράμματα κοινωνικής ένταξης, ενώ το ως άνω χρονικό διάστημα διαμονής του υπηκόου τρίτης χώρας δεν μπορεί να συνυπολογιστεί στην περίπτωση εφαρμογής των διατάξεων του ν.3838/2010 περί πρόσβασης στην ελληνική ιθαγένεια ή στην περίπτωση εφαρμογής διατάξεων που αφορούν την πρόσβαση σε καθεστώς μακροχρόνιας διαμονής.» (Ν3907/26.01.2011)
Φυσικά τον νόμο Ν.4052/01.03.2012* τον ψήφισε η Κυβέρνηση «Παπαδήμου» και μέσω αυτού και με μόνη την προϋπόθεση της έκδοσης ενός ΠΔ μπορούν σε μια συγκεκριμένη περιοχή να καλύψουν λαθρομετανάστες ανοικτές θέσεις εργασίας. Αυτοί φυσικά θα δουλεύουν νόμιμα, για ένα κομμάτι ψωμί (την στέγη θα την έχουν εξασφαλισμένη) στερώντας θέσεις εργασίας από άνεργους Έλληνες (το 1/4 του ενεργού πληθυσμού), πιέζοντας τα ήδη χαμηλά μεροκάματα σε εξευτελιστικά επίπεδα και δημιουργώντας τον πλέον αποτελεσματικό απεργοσπαστικό μηχανισμό.
Το παραπάνω σημείωμα τίθεται προς γνώση των τοπικών κοινωνιών και αιρετών αρχόντων που συναινούν στην ίδρυση κέντρων κράτησης λαθρομεταναστών.

Βλάσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου