Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Κραυγή απόγνωσης

Φοροδιαφεύγουν λέει οι ελεύθεροι επαγγελματίες και γι’ αυτό καταργούν το αφορολόγητο και θα βάλουν πολύ υψηλό συντελεστή φορολόγησης (30%) από το πρώτο ευρώ. Και; Τι νομίζουν ότι θα γίνει μετά; Κανένας δεν θα κόβει απόδειξη και τα έσοδα του κράτους από ΦΠΑ και Φόρους θα μειωθούν αντί να αυξηθούν. Συν το γεγονός, ότι για άλλη μία φορά αυτοί που πλήττονται από το συγκεκριμένο μέτρο είναι οι μικρομεσαίοι που έχουν εισόδημα έως 60.000 ευρώ, για τους υπόλοιπους θα υπάρξει και μείωση του φόρου.
Θέλουν πραγματικά να πατάξουν τη φοροδιαφυγή; Ας κάνουν ελέγχους και ας επιβάλλουν μεγαλύτερα πρόστιμα. Ας δώσουν φορολογικά κίνητρα σε όλους για να ζητάνε αποδείξεις σε όλες τους τις συναλλαγές. Ας ας ας.. Ας βρούνε τον τρόπο να λύσουν το πρόβλημα, αυτοί που πληρώνονται αδρά από τον ελληνικό λαό. Δεν είναι δική μου δουλειά.
Στην Ελλάδα… των λύσεων του ποδαριού όμως κάτι τέτοιο αποτελεί πολυτέλεια. Έτσι κατά το μαζί τα φάγαμε του Πάγκαλου και το όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες κλέβουν το κράτος. Ακόμη και έτσι να είναι, οφείλεις να βρεις αυτούς που κλέβουν και όχι να τους τιμωρείς όλους. Αυτό θυμίζει αντίποινα και τεχνικές πολέμου. Σκοτώσατε έναν δικό μας και δεν ξέρουμε ποιος τράβηξε τη σκανδάλη; Θα σφάξουμε ολόκληρο το χωριό.
Το να βάζουν στο ίδιο σακί τους πάντες και να τους στιγματίζουν ως κλέφτες, λαμόγια και απατεώνες είναι άδικο. Υπάρχουν επαγγέλματα στα οποία αυτοί που τα υπηρετούν δηλώνουν τα εισοδήματά τους έως και το τελευταίο Σεντ.
Οι Ασφαλιστικοί πράκτορες/σύμβουλοι είναι ελεύθεροι επαγγελματίες και αμείβονται από τις εταιρίες με βάση την παραγωγικότητά τους. Οι βεβαιώσεις αποδοχών εκδίδονται από τις εταιρίες και έτσι στην εφορία δηλώνεται το σύνολο των εισοδημάτων χωρίς καμία απόκλιση, ότι ισχύει και για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους δηλαδή.
Επειδή όμως ανήκουν στην κατηγορία των ελευθέρων επαγγελματιών το Ελληνικό κράτος τους θεωρεί κλέφτες και μετά το τέλος επιτηδεύματος (500 ευρώ) , θέλει να καταργήσει το αφορολόγητο και να τους φορολογεί με 30%. Δηλαδή, τους καταδικάζει σε επαγγελματικό θάνατο, ανεργία, ανέχεια έως και επαιτεία.

Για να μη μακρηγορώ θα σας δώσω ένα απλό παράδειγμα και μετά τα συμπεράσματα δικά σας.
 Ασφαλιστικός Σύμβουλος με εισόδημα (πραγματικό εισόδημα) 10.000 ευρώ το χρόνο.
Φέτος πλήρωσε 1.000 ευρώ εφορία και του χρόνου για το ίδιο εισόδημα θα κληθεί να πληρώσει….. 5.150 ευρώ.
Ξέρω ότι κανείς δεν θα το πιστέψει αλλά είναι αλήθεια, ιδού και η απόδειξη:
10.000 χ 30% (φορολογικός συντελεστής) = 3.000 ευρώ
55% Προκαταβολή φόρου για την επόμενη χρήση (3.000χ 55%) = 1.650 ευρώ
Τέλος επιτηδεύματος = 500 ευρώ
Συνολικός φόρος για 10.000 ευρώ εισόδημα (τονίζω ότι δεν υπάρχει δυνατότητα απόκρυψης εισοδημάτων) 5.150 ευρώ.

Την ίδια στιγμή, ο μισθωτός με το ίδιο εισόδημα θα πληρώσει 500 ευρώ, που και πάλι πολλά είναι για τόσο χαμηλό εισόδημα, το οποίο και χωρίς φορολόγηση, δεν σου εξασφαλίζει καν το δικαίωμα στην αξιοπρεπή διαβίωση.
Καταστρέψανε την οικονομία, ξεπουλήσανε τη χώρα και κανείς δεν τιμωρήθηκε. Τα πάντα καταρρέουν, υγεία, παιδεία, κοινωνική συνοχή. Τα όποια μέτρα λαμβάνονται κρίνονται από την πλειοψηφία του κόσμου άδικα. Το ποτήρι της οργής και της αγανάκτησης έχει γεμίσει. Ποια θα είναι άραγε η σταγόνα που θα το ξεχειλίσει;
Τα συμπεράσματα δικά σας.

**Σίγουρα υπάρχουν και άλλα επαγγέλματα τα οποία με αυτά τα μέτρα θα τα εκτελέσουν στα τρία μέτρα, θα τα εξαφανίσουν από το χάρτη και θα στείλουν στην ανεργία χιλιάδες κόσμο, απλά δεν τα ανέφερα γιατί δεν τα γνωρίζω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου