Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Όλοι στους δρόμους και στις πλατείες

Δήλωση - κάλεσμα ενόψει της απεργίας της Τετάρτης 26 Σεπτέμβρη
Όλοι στους δρόμους και στις πλατείες
Το νέο πακέτο μέτρων που ετοιμάζει η εσωτερική τρόικα (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) και οι συνέπειές τους συνιστούν μια συνολική επίθεση στην χώρα και στην κοινωνία, η οποία ήδη καταρρέει κάτω από το βάρος των μνημονιακών πολιτικών.
Μοναδικό “σχέδιο” της τρικομματικής κυβέρνησης είναι η πιστή υλοποίηση των αντικοινωνικών απαιτήσεων της τρόικας που οδηγούν στη λεηλασία των εναπομείναντων εισοδημάτων της πλειοψηφίας των πολιτών και στην εκποίηση του δημόσιου πλούτου. Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, μικρομεσαίοι, αγρότες αλλά και οι άνεργοι θα θιγούν άμεσα από τα μέτρα και το νέο κύμα ύφεσης που θα ακολουθήσει. Οι άνεργοι, σύμφωνα και με στοιχεία του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ θα αυξηθούν το 2013 στο 30% με εξαιρετικά μεγάλα ποσοστά για τους νέους. Η υπεράσπιση της αξιοπρέπειας και του αυτονόητου δικαιώματος στην επιβίωση επαφίεται στην άμεση ενεργοποίηση του συνόλου της κοινωνίας. Δεν υπάρχουν άλλες αντοχές. Πρέπει να μπει ένα τέλος στην καταστροφή, στον εξευτελισμό και στην εξαθλίωση. Το «θέατρο» που στήνουν οι πολιτικοί αρχηγοί της συγκυβέρνησης προκαλεί τη νοημοσύνη μας. Μοναδικός υποστηρικτής τους πλέον είναι η εγχώρια διαπλοκή.
Η απεργία της Τετάρτης 26/9 πρέπει να αποτελέσει την έναρξη ενός νέου κύκλου αγώνων και παρέμβασης του ελληνικού λαού στην πολιτική. Αποτελεί επιτακτική ανάγκη η δημιουργία ενός λαϊκού ρεύματος που θα σαρώσει τα μνημόνια και τους υπερασπιστές τους και θα ανοίξει το δρόμο για την παραγωγική, κοινωνική, περιβαλλοντική ανασυγκρότηση της χώρας.

Η πραγματική δημοκρατία, η κοινωνική αλληλεγγύη, η ενεργητική αντίσταση οφείλουν να υπερνικήσουν τη μοιρολατρία και το ραγιαδισμό καθώς και τις απόπειρες εκφασισμού. Η λαϊκή ενότητα μπορεί να υπερνικήσει τους διαχωρισμούς και τις διαιρετικές πολιτικές. Η νέα Ελλάδα που θα χτιστεί με την ενεργητική συμμετοχή και συμβολή της κοινωνίας δε μπορεί να είναι μια επιστροφή στο παρελθόν αλλά ένα βήμα στο μέλλον, σε ένα μέλλον με δημοκρατία, εθνική και λαϊκή κυριαρχία, αξιοπρέπεια και κοινωνική δικαιοσύνη.

Δημήτρης Κοδέλας

Βουλευτής Αργολίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου