Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Άκρως αποκαλυπτικό…Τι έλεγε η Deutche Bank για τις Ελληνικές τράπεζες;

Διαβάστε με προσοχή και θα καταλάβετε το μέγα σκάνδαλο που θα κάνει τον Κοσκωτά να θυμίζει κλοπή τσίχλας από περίπτερο. Δείτε ΠΟΙΑ τράπεζα σώθηκε,.Με ΠΟΙΑ λογική είναι πλέον εύκολο να καταλάβει κανείς…
Τι λέει η Deutsche Bank για το PSI των ελληνικών τραπεζών
Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2011
Τις πιθανολογούμενες επιπτώσεις από το PSI στις ελληνικές τράπεζες εξετάζει η Deutsche Bank σε έκθεση της με ημερομηνία 22 Ιουλίου.
Η τράπεζα παρουσιάζει ένα εναλλακτικό σενάριο για τον αντίκτυπο από μείωση 21% της παρούσας καθαρής αξίας (NPV) στα ποσοστά βασικών ιδίων κεφαλαίων (core capital ratios) των τραπεζών.
Στο πλαίσιο της ανάλυσης της η Deutsche Bank καταλήγει ότι οι περισσότερες τράπεζες
πληρούν τον ελάχιστο δείκτη Core Tier 1 του 7% της Βασιλείας ΙΙΙ, ωστόσο καμία δεν φτάνει το ελάχιστο επίπεδο του 10% στον δείκτη Core Tier 1 όπως έχει ζητήσει η Τράπεζα της Ελλάδος για το 2012.
Η επακόλουθη έλλειψη διαμορφώνεται στα 4,0 δισ. ευρώ, αναφέρει η DB, ενώ προσθέτει ότι στο μεγαλύτερο μέρος της μπορεί να καλυφθεί από τις σχεδιαζόμενες δράσεις 3,5 δισ. ευρώ που περιγράφονται στα αποτελέσματα της πανευρωπαϊκής άσκησης προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων (stress tests) της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Αρχής που δημοσιεύτηκαν την προηγούμενη εβδομάδα (τα στοιχεία δεν περιλαμβάνουν την Εθνική Τράπεζα).

Το υπόλοιπο θα πρέπει να καλυφθεί μέσω ενός συνδυασμού έκδοσης μετοχών, μείωσης των risk-weighted assets (RWA) και/ή περαιτέρω υποστήριξης από το κράτος, αναφέρει η DB.

Τέλος, η Deutsche Bank σημειώνει ότι οι ακριβείς κεφαλαιακές απαιτήσεις έναντι του δείκτη στο 10% αναμένεται να καταστούν σαφέστερες μετά τη γνωστοποίηση περαιτέρω πληροφοριών για το PSI, τα διαγωνιστικά τεστ για τα δάνεια των ελληνικών τραπεζών και τις κινήσεις αναδιάρθρωσης των τραπεζών.
Σύμφωνα με την ανάλυση της Deutsche Bank, μετά από haircut 21% η υστέρηση κεφαλαίων των ελληνικών τραπεζών έναντι του στόχου του 10% για το δείκτη Core Tier 1 έχει ως εξής:

Alpha: -220 εκατ.
EFG: -508 εκατ.
Τρ. Πειραιώς: -1,078 δισ.
ΑΤΕ: -918 εκατ.
Τρ. Κύπρου: -575 εκατ.
Marfin: -727 εκατ.
Σύνολο: -4,025 δισ.

Σημειώνεται ότι η έκθεση αυτή εκδόθηκε διορθωτικά προηγούμενης έκθεσης της DB στην οποία εσφαλμένα είχαν συμπεριληφθεί τα στοιχεία του συνόλου των χαρτοφυλακίων, περιλαμβανομένων και εκείνων που δεν υπάγονται στο PSI (όπως π.χ. τα έντοκα γραμμάτια του δημοσίου).

Στην έκθεση εξαιρείται η Εθνική Τράπεζα, για την οποία η Deutsche Bank δεν συντάσσει εκθέσεις λόγω ασυμβιβάστου.
olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου