Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015 230 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΝΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΝΟΜΙΩΝ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΠΕΤΡΑΚΟΥ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ Π.Γ. ΤΗΣ ΛΑΕ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Με 230 ψήφους υπέρ η Βουλή ψήφισε στις 22 Ιουλίου 2015 το νομοσχέδιο με τη δεύτερη δέσμη των προαπαιτούμενων μέτρων της συμφωνίας του 3ου μνημονίου.
«ΝΑΙ» ψήφισαν 230 βουλευτές (από ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝ.ΕΛ, ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ), «ΟΧΙ» ψήφισαν 63 βουλευτές (από Χρυσή Αυγή, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ), ενώ «ΠΑΡΩΝ» δήλωσαν 5 βουλευτές (από τον ΣΥΡΙΖΑ).
Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ συνολικά 31 βουλευτές καταψηφίσαμε το νομοσχέδιο, ενώ 5 βουλευτές ψήφισαν "Παρών". .
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ψηφίσαμε "ΌΧΙ" είμαστε : Αγλαΐα Κυρίτση, Κωνσταντοπούλου Ζωή, Βαλαβάνη Νάντια, Στρατούλης Δημήτρης, Ήσυχος Κώστας, Κοδέλας Δημήτρης, Χατζηλάμπρου Βασίλης, Σταθάς Γιάννης, Σκούμας Αθανάσιος, Κώτσιας Θωμάς, Λαπαβίτσας Κώστας, Κριτσωτάκης Μιχαήλ, Χαραλαμπίδου Δέσποινα, Γαϊτάνη Ιωάννα, Αμανατίδου - Πασχαλίδου Ευαγγελία, Τσανάκα Αλεξάνδρα, Διαμαντόπουλος Ευάγγελος, Σαμοΐλης Στέφανος, Μακρή Ραχήλ, Ουζουνίδου Ευγενία, Ιωαννίδης Ηλίας, Ζερδελής Ιωάννης, Πετράκος Αθανάσιος, Ψαρρέα Ελένη, Λεουτσάκος Στάθης, Λαφαζάνης Παναγιώτης, Ζάννας Ζήσης, Κυριακάκης Βασίλης, Δελημήτρος Κωνσταντίνος,Σωτηρίου Ελένη, Ζαχαριάς Κωνσταντίνος.

«Παρών» ψήφισαν: Βασιλική Λέβα, Διώτη Ηρώ, Δερμιτζάκης Κωνσταντίνος, Τζήκα - Κωστοπούλου Δανάη, Κασιμάτη Νίνα.
Οι 230 βουλευτές που ψήφισαν ΝΑΙ είπαν ΝΑΙ

· Στις αλλαγές στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας .

· Ψήφισαν να διευκολύνουν τις τράπεζες για τη μαζική εκποίησης των κατοικιών.

· Ψήφισαν οι απαιτήσεις των Τραπεζών σκανδαλωδώς να προηγούνται έναντι των απαιτήσεων των εργαζομένων, των απαιτήσεων των ασφαλιστικών ταμείων και των απαιτήσεων του Δημοσίου.

· Ψήφισαν να διευκολύνουν την απαίτηση των Δανειστών και των Τραπεζιτών προκειμένου η εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων των αδύναμων να γίνεται ευκολότερα και πιο φθηνά για τις Τράπεζες και το μεγάλο κεφάλαιο

· Στην ενσωμάτωση της κοινοτικής οδηγίας που προβλέπει την εξυγίανση των προβληματικών τραπεζών μέσω του bail in και του bail out.

Δηλαδή για τη ενδεχόμενη στήριξη τράπεζας, το βάρος θα σηκώνουν πρώτα οι μέτοχοι, στη συνέχεια οι ομολογιούχοι και, αν χρειαστεί, και οι καταθέτες που θα έχουν στο λογαριασμό τους ποσό πάνω από 100.000 ευρώ.

Εμείς οι 31 βουλευτές που ψηφίσαμε ΟΧΙ συνυπογράψαμε και καταθέσαμε στη Βουλή το παρακάτω κείμενο

«Σήμερα, 22-7-2015, έρχεται στη Βουλή η 2η δέσμη των προαπαιτούμενων του 3ου Μνημονίου, η οποία περιλαμβάνει:

1) Την τροποποίηση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και

2) Την ενσωμάτωση της Οδηγίας 2014/59/ΕΕ, EEL 173 «Για την ανάκαμψη και εξυγίανση πιστωτικών ιδρυμάτων και επιχειρήσεων επενδύσεων».

Εμείς που υπογράφουμε αυτό το κείμενο, ψηφίζουμε ΟΧΙ στην τροποποίηση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, διότι:

α) είναι μνημονιακό προαπαιτούμενο,

β) περιορίζει τα δικαιώματα του αδύναμου οφειλέτη,

γ) μειώνει τους χρόνους της διαδικασίας των πλειστηριασμών,

δ) διευκολύνει τις Τράπεζες στην υλοποίηση σχεδίων μαζικής εκποίησης των κατοικιών,

ε) περιστέλλει ακόμη και το δικαίωμα ενημέρωσης του οφειλέτη,

στ) ικανοποιεί την πάγια απαίτηση των δανειστών να καταστούν δυνατοί οι πλειστηριασμοί στη βάση της εμπορικής αξίας των ακινήτων, παρά το γεγονός ότι τα ακίνητα φορολογούνται επί της αντικειμενικής τους αξίας,

ζ) καταργείται το προνόμιο των εργατικών απαιτήσεων υπέρ των Τραπεζών κατά το στάδιο της διανομής του εκπλειστηριάσματος. Μετά την ψήφιση του νέου Κ.Πολ.Δ. οι απαιτήσεις των Τραπεζών σκανδαλωδώς θα προηγούνται έναντι των απαιτήσεων των εργαζομένων, των απαιτήσεων των ασφαλιστικών ταμείων, των απαιτήσεων του Δημοσίου και άλλων.

η) καταργείται επί της ουσίας η εξέταση μαρτύρων στο ακροατήριο στην τακτική διαδικασία ενώπιον των πολιτικών δικαστηρίων, με συνέπεια να καταργούνται οι αρχές της δημοσιότητας, προφορικότητας και αμεσότητας που διέπουν την πολιτική δίκη,

θ) υποβαθμίζεται ο ρόλος των δικηγόρων,

ι) δεν προσδιορίζεται ούτε ποιο είναι το ακατάσχετο του οφειλέτη.

Γενικότερα η υπερψήφιση του 1ου άρθρου των σημερινών μνημονιακών προαπαιτούμενων διευκολύνουν την απαίτηση των Δανειστών και των Τραπεζιτών προκειμένου η εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων των αδύναμων να γίνεται ευκολότερα και πιο φθηνά για τις Τράπεζες και το μεγάλο κεφάλαιο.

Αρνούμαστε, συνεπώς, να ψηφίσουμε να διευκολυνθεί η κατάσχεση των σπιτιών των πιο φτωχών και αδύναμων συμπολιτών μας .

Αρνούμαστε να συμφωνήσουμε, να ενισχύσουμε έτι περαιτέρω τα προνόμια των Τραπεζών και να περιορίσουμε τα εν γένει δικαιώματα των εργαζομένων, των δημοσίων υπαλλήλων και των ασφαλιστικών οργανισμών υπέρ των προνομίων των Τραπεζών.

Αρνούμαστε να συμφωνήσουμε ότι δήθεν σώζεται η χώρα όταν καταστρέφονται οι πολίτες της.»



Προσωπικά στην ομιλία μου στην επιτροπή είχα τονίσει μεταξύ των άλλων και τα εξής

«Αρνούμαι να ψηφίσω Ναι

"…Ζούμε για δεύτερη Τετάρτη έναν δεύτερο εφιάλτη Ο εφιάλτης αυτός όμως πρέπει να τελειώσει και πρέπει να τελειώσει τώρα. Δεν έχουμε δικαίωμα να δίνουμε επιχειρήματα σε αυτούς οι οποίοι οδήγησαν τη χώρα και το λαό στη χρεοκοπία. Δεν έχουμε δικαίωμα να χρησιμοποιούμε ούτε υπό πίεση, τα ίδια επιχειρήματα ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Δεν έχουμε δικαίωμα να συνεχίσουμε έτσι…»

"…Αρνούμαι να δεχθώ ότι στην πολιτική και την κοινωνία υπάρχουν μονόδρομοι. Αρνούμαι. Είχαμε εξουσιοδότηση να ακυρώσουμε τις μνημονιακές ρυθμίσεις. Έχουμε την υποχρέωση να μην υπογράψουμε τρίτο μνημόνιο. Όλοι οι σοβαροί οικονομολόγοι λένε ότι με αυτήν την πολιτική το Grexit θα έρθει σίγουρα και τότε θα μας έχουν πάρει και την δημόσια περιουσία…"

https://youtu.be/CMTgZOvFoYk

Σήμερα ένα χρόνο δυστυχώς για τον ελληνικό λαό το κείμενο των 31 επιβεβαιώνεται .Οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις είναι στην ημερήσια διάταξη. .Πριν λίγες ημέρες στη Θεσσαλονίκη μπήκαν ΜΑΤ μέσα στην δικαστική αίθουσα για να διώξουν τους πολίτες που διαμαρτύρονταν για τον πλειστηριασμό ενός σπιτιού 40τμ ενός οικονομικά αδύναμου συμπολίτη τους !!! Οι εργαζόμενοι που εργάζονταν σε επιχειρήσεις που πτωχεύουν με βάση την αλλαγή του Κ.ΠΟΛ.ΔΙΚΟΝΟΜΙΑΣ που ψήφισαν οι 230 μνημονιακοί βουλευτές βλέπουν να προηγούνται οι απαιτήσεις των Τραπεζών σκανδαλωδώς έναντι των απαιτήσεων των εργαζομένων, των απαιτήσεων των ασφαλιστικών ταμείων και των απαιτήσεων του Δημοσίου



Είναι πια η ώρα να ανατρέψει ο λαός όλο το μνημονιακο μπλοκ των 230 που ψήφισε την καταστροφή του .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου