Κυριακή 2 Ιουλίου 2017

Κάλεσμα σε Παμπελοποννησιακή κινητοποίηση από την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη τη Δευτέρα 3 Ιούλη

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην Παμπελοποννησιακή κινητοποίηση των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων που διοργανώνει στην Τρίπολη, τη Δευτέρα 3 Ιούλη, απευθύνει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου (ΟΑΣΠΠ).
Παράλληλα η ΟΑΣΠΠ καλεί όλους τους Αγροτικούς και Κτηνοτροφικούς Συλλόγους της Περιφέρειας Πελοποννήσου, να προχωρήσουν σε συνεδρίαση των ΔΣ για να πάρουν απόφαση, για κατά τόπους κινητοποιήσεις τη Δευτέρα 26 Ιούνη.
Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΟΑΣΠΠ, τη Δευτέρα 19 Ιούνη συνεδρίασε το διοικητικό συμβούλιο της ΟΑΣΠΠ και αποφάσισε να συμμετέχει στην απόφαση της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων για κινητοποιήσεις το τελευταίο δεκαήμερο του Ιούνη.

Την Τρίτη 20 Ιούνη, αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΟΑΣΠΠ και πληγέντων από χαλαζόπτωση αγροτών της Περιφέρειας Πελοποννήσου, παραβρέθηκαν στον ΕΛΓΑ στην Τρίπολη για να ενημερωθούμε για την πρόοδο και την εξέλιξη των εργασιών που θα πραγματοποιηθούν στις πληγείσες περιοχές. Για τρίτη συνεχόμενη φορά μετά από επισκέψεις της ΟΑΣΠΠ ο προϊστάμενος Ηλίας Αγγελόπουλος απουσίαζε σκόπιμα ώστε να μην δώσει απαντήσεις στους μικρομεσαίους αγρότες.

Η ΟΑΣΠΠ καταγγέλλει τον Η. Αγγελόπουλο που, «αντί να πάρει άμεσα μέτρα για τους πληγέντες αγρότες, σουλατσάρει αγκαζέ με τοπικούς βουλευτές, περιφερειάρχες και δημάρχους και χτυπάνε προκλητικά τις πλάτες των μικρομεσαίων αγροτών».

Το διεκδικητικό πλαίσιο που θέτει είναι:

ΕΛΓΑ:Άμεσες εκτιμήσεις και αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ που παρά τις υποσχέσεις του υπουργείου και του οργανισμού δίνονται με καθυστέρηση και πάνω από ένα χρόνο σε αρκετές περιπτώσεις. Δεν πρόκειται όμως να είναι δίκαιες και ουσιαστικές οι αποζημιώσεις όσο ισχύει ο αναχρονιστικός και αντιαγροτικός κανονισμός του ΕΛΓΑ. Άμεση διεκδίκησή μας είναι η αλλαγή κανονισμού, να γίνει ο ΕΛΓΑ κρατικός φορέας με επαρκή κρατική χρηματοδότηση που θα ασφαλίζει και θα αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους.

Δακοκτονία: Να εξασφαλιστεί η ενιαία πανελλαδικά, ολοκληρωμένη επιστημονικά άρτια και ασφαλής εφαρμογή του προγράμματος της δακοκτονίας με ευθύνη του Υπουργείου Αγροτικής ανάπτυξης. Να εξασφαλισθούν τα αναγκαία κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη δακοκτονία και να καταργηθεί η εισφορά για τους μικρομεσαίους ελαιοπαραγωγούς. Αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ στο 100% της ζημιάς από το δάκο χωρίς πρόσθετα ασφάλιστρα.

Δασικοί Χάρτες: Να καταργηθεί το μεγάλο χαράτσι για αγρότες και κτηνοτρόφους με τοπογραφικά, αντιρρήσεις και εξαγορά γης ή της χρήσης γης.


Αφορολόγητο ατομικό εισόδημα 12.000 ευρώ προσαυξημένο με 3.000ευρώγια κάθε παιδί. Κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης και φορολόγηση με βάση το πραγματικό εισόδημα αγρότη και κτηνοτρόφου. Σταδιακή αύξηση της φορολογίας ως 45% για τα μεγάλα εισοδήματα.
Κατάργηση των ασφαλιστικών εισφορών για την υγεία (6.95%) επειδή η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα. Αναβάθμιση και στελέχωση Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας, δωρεάν δημόσια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και πρόνοια.
Συντάξεις αξιοπρέπειας στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες.
Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης, στα μέσα και εφόδια καθώς ο ΦΠΑ είναι ουδέτερος φόρος.
Λέμε όχι σε κάθε παλιό και νέο χαράτσι, να πληρώσουν την κρίση αυτοί που την δημιούργησαν, βιομήχανοι, εφοπλιστές, μεγαλέμποροι, τραπεζίτες.



Aπό 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου