Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Αλαβάνος για την κυβέρνηση: "Στην οικονομική πολιτική ξεπέρασαν τη χούντα"

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΛ. ΑΛΑΒΑΝΟΥ ΣΤΟΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΣΚΑΪ
Με σκληρά λόγια καταφέρθηκε, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα ο Αλ. Αλαβάνος, στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΙ, κατά του πρώην κόμματός του ο Αλέκος Αλαβάνος, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στην οικονομική πολιτική «ξεπέρασε και τη χούντα».
«Κανείς δεν τόλμησε να κάνει αυτά που κάνει τώρα ο Τσίπρας, ούτε στη Χούντα, ούτε οι δωσίλογοι στους Γερμανούς», είπε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ, όταν ρωτήθηκε για τις ακραίες δηλώσεις του κατά της κυβέρνησης και συνέχισε: «Δεν έχει ξαναγίνει πιο ακραία παραχώρηση κυβέρνησης σε δανειστές, ακόμη και όταν ήμασταν και πάλι υπό διεθνή οικονομικό έλεγχο».
«Να λέμε την αλήθεια, να μη φοβόμαστε να κάνουμε μια σύγκριση», είπε και συνέχισε πετώντας τη «ρουκέτα»: «Αυτή η κυβέρνηση είναι χειρότερη και από Χούντα».

Σχετικά με το ότι έχουν προσχωρήσει στελέχη του ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως «δεν είναι ούτε ΠΑΣΟΚ αυτό που είναι τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ μπορεί να εγκατέλειψε τη ριζοσπαστική κοινωνική του πολιτική αλλά είχε κάποιο όριο…».

Μάλιστα, διερωτήθηκε: «Απορώ γιατί γίνονται συζητήσεις για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και ανασχηματισμός να γίνει, θα αλλάξει τίποτα;;;».

«Αν υπάρχει κάποιος που έχει συνείδηση από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, να παραιτηθεί, να σκύψει το κεφάλι, να ζητήσει συγγνώμη και να πάει σπίτι του, κλείνοντας παράθυρα και πόρτες», επισήμανε με νόημα.

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

AΛΑΒΑΝΟΣ ΓΙΑ ΜΑΞΙΜΟΥ: ''ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΙ ΓΙΑ ΟΛΑ''

Σε συνέντευξη που παραχώρησε, την Τρίτη (4/10) ο Αλέκος Αλαβάνος, επικεφαλής του Σχεδίου Β', στο ραδιόφωνο Alpha, ανέφερε: "Τους Παππάδες και τους άλλους τύπους που κυριαρχούν σήμερα, τα ίδια, να φεύγουν και να έρχονται όταν είχε πέσει ένα προσωπείο μέσα από σατανικές ίντριγκες. Αρχίσαν αμέσως τα παιχνίδια εξουσίας, πώς θα θέσουν εμένα στο περιθώριο. Αυτό που νιώθει η πλειοψηφία του κόσμου για τον Τσίπρα, τον Παππά, τον Φλαμπουράρη, τον Βούτση, εγώ το είδα μπροστά μου με μεγάλη έκπληξη. Κανείς δεν μπορεί να φανταστεί τί μπορούν να κάνουν αυτοί οι άνθρωποι. Είναι ικανοί για όλα και δεν κυβερνάνε αυτοί. Είναι νομάρχες της Μέρκελ και τουΓιουνκέρ".

Μεταξύ άλλων, ο κ. Αλαβάνος, επεσήμανε:

*"Ήταν χυδαία η στάση Τσίπρα. Ήταν άνανδρο αυτό που έκανε. Έγινε αυτό με τους συνταξιούχους στην Ηρώδου του Αττικού. Ζήτα συγγνώμη. Αν νομίζεις ότι φταίει κάποιος συνεργάτης σου, πάρε μέτρα, μην προσπαθείς να την κοπανήσεις. Το δρομολόγιο Πλατεία Κάνιγγος-Παγκράτι το κάνω χρόνια. Περνούσαμε πάντα μέσω Ηρώδου Αττικού. Επί Παπανδρέου, επί Παπαδήμου, επί Σαμαρά. Έκλεισε πρώτη φορά επί Τσίπρα. Μία άνανδρή δύναμη που φοβάται τον κόσμο. Τα μέλη της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, το μόνο που μπορούν να πουν είναι συγγνώμη".

*"Γενικά με τον ΣΥΡΙΖΑ, αριστερά χημικά έχουμε, αριστερή εκποίηση της δημόσιας ιδιοκτησίας, αριστερό μνημόνιο έχουμε. Μου θυμίζει έναν που έχει διατελέσει μία δολοφονική πράξη, υπάρχουν μάρτυρες που τον έχουν δει και λέει στο δικαστήριο ότι είναι αθώος. Το ότι λέει πως είναι Αριστερός ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σαν τον δολοφόνο, τον σίριαλ κίλερ, που λέει ότι είναι αθώος. Όποιος θέλει τον πιστεύει. Κάνει ζημιά στην ίδια την Αριστερά. Αν ήμουν νέος θα έλεγα "Θεέ μου μακριά από αυτούς". Όλοι εφαρμόζουν την ίδια πολιτική αυτοί λένε και ψέματα. Ο Σαμαράς είπε ότι θα εφαρμόσει τα μνημόνια, ο ΣΥΡΙΖΑ βγήκε με δημοψηφίσματα και μαγκιές".

*"Καινοτομία του ΣΥΡΙΖΑ τα χημικά (στην Καισαριανή). Στην Καισαριανή ήθελε να κάνει την φιγούρα του ο Τσίπρας. Η Καισαριανή έχει έναν συμβολισμό για την Αριστερά. Εκατοντάδες εκτελεσμένοι κομμουνιστές κυρίως. Αυτοί πρόδωσαν τα πάντα.

Είναι λυπηρό. Δυστυχώς (τους ξέρω)".

Αναφερόμενος στην Αριστερά εξήγησε: "Όταν λέτε Αριστερά, τί είναι η Αριστερά; Η Αριστερά είναι κάποιοι κώδικες , δράσεις του πολίτη που στηρίζονται σε κάποιες αρχές: είμαι ειλικρινής, μιλάω με ανοιχτά χαρτιά, δεν πρέπει να υπάρχει εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, να μην υπάρχον πλούσιοι και φτωχοί. Πιστεύω ότι ο καθένας έχει μία χριστιανική, αριστερή πτυχή, η οποία δίνει την βάση στην ιστορία να προχωρήσει. Πάντα θα υπάρχει Αριστερά και έχει να κάνει πολλά σήμερα".



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου