Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016

Εδώ παππάς, εκεί παππάς, που ο παππάς;

Το παιχνίδι το ξέρουμε από αναμνήσεις έξω από το Μοναστηράκι κι άλλους σταθμούς του Ηλεκτρικού, από ιταλικές νεορεαλιστικές ταινίες, από τις κωμωδίες του Σακελλάριου. Πάντα κερδοφόρο.
Στη συγκεκριμένη πέρίπτωση κολλάει διπλά. Πρώτο, εκεί που αναρωτιόμαστε «Πού είναι ο Παππάς;», μεταμφιεσμένος πάντα στις σατανικές μυστικές του συναντήσεις, ξεπροβάλλει και δεύτερος Παππάς. Και δεύτερο, στην περίπτωση του «άλλου Παππά», έχουμε το μοναδικό φαινόμενο να μη παίζει με μια φιγούρα και δύο λιμά, όπως θέλει η παράδοση και οι κανόνες του παράνομου παιχνιδιού, αλλά με τρείς φιγούρες! Περί τίνος λοιπόν πρόκειται; Πρώτον, ο «άλλος Παππάς» είναι ο Τάσος Παππάς, δημοσιογράφος της «Απογευματινής Αυγής» (δηλαδή της «Εφημερίδας των Συντακτών») ο οποίος πριν τρείς μέρες σε άρθρο του έκανε μια χοντρή επίθεση στον Αλέκο Αλαβάνο από το Σχέδιο Β, για τη δήλωσή του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ξεπέρασε και τη χούντα το θέμα της παραχώρησης της δημόσιας περιουσίας σε ξένους (ο Αλαβάνος είπε βέβαια ότι δεν ξεπέρασε μόνο τη χούντα, αλλά και τη δικτατορία Μεταξά κι όλες τις αντιδραστικές κυβερνήσεις από την ανεξαρτησία μέχρι σήμερα). Το επιχείρημά του είναι ένα και μοναδικό: «ο Αλαβάνος τα λέει από το μίσος του για τον Τσίπρα». Δεύτερον, οι τρείς φιγούρες του Τάσου Παππά είναι όλες σημαντικές προσωπικότητες της πολιτικής ζωής των τελευταίων χρόνων που οδήγησαν την Ελλάδα στον υπόνομο που βρίσκεται σήμερα: ο Σημίτης, ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Τσίπρας. Για τα εκσυγχρονιστικά τους κατορθώματα ψάλλει τα επικά του άσματα ο «άλλος Παππάς». 
Σύμπέρασμα; Θλίψη για τον συγγραφέα του άρθρου, για το επιχείρημά του, για τις σελίδες που το πρόβαλλαν δεόντως. Ο Τάσος Παππάς και η Εφημερίδα των Συντακτών (με επικεφαλής τους συντάκτες του παλιού Ιού της Ελευθεροτυπίας, που είχαν μεγάλη ικανότητα να ξεσκονίζουν το παρελθόν) ας απαντήσουν στο ερώτημα που θέτει το Σχέδιο Β συνεχώς και δημοσίως «πέστε μας μια κυβέρνηση από τη βαυαροκρατίς μέχρι σήμερα που να ξεπούλησε σούμπιτη την λαϊκή, δημόσια περιουσία στους ξένους». Εδώ απόλυτη μουγκα. Ας απαντήσουν σε αυτό το απλό πολιτικό ερώτημα, αντί να εξαπολύουν χοντροκομμένες ύβρεις δήθεν ψυχαναλυτικού χαρακτήρα. Τέτοια θέματα είναι «άλλου παππά ευαγγέλια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου