Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

ΝΙΚΗ! ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ, ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΑ ΜΑΤ, ΑΚΥΡΩΣΕ ΚΑΙ ΝΕΟ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ ΣΠΙΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ

ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΛΑ.Ε, ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΕΣ, ΝΕΟΙ, ΠΑΡΑ ΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΞΥΛΟ, ΑΠΟΚΡΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ!
ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΑΠΕΤΡΕΨΑΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΛΙΟΝ
ΠΡΩΤΕΣ ΝΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ
Ένα κίνημα που διογκώνεται και είναι αποφασισμένο να σταματάει κάθε βδομάδα τους πλειστηριασμούς, διαμορφώνεται στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Εκατοντάδες διαδηλωτές- αλληλέγγυοι, κινήματα, συντονισμοί πολιτών, πολιτικοί φορείς, όπως η ΛΑΕ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ βρέθηκαν και σήμερα το μεσημέρι, σε ένα «ραντεβού αγώνα» στο Ειρηνοδικείο της Θεσσαλονίκης, αποφασισμένοι να σταματήσουν, για μια ακόμη φορά τους πλειστηριασμούς.
Έξω από το δικαστικό μέγαρο υπήρχαν από νωρίς τέσσερις κλούβες των ΜΑΤ και πέντε αυτοκίνητα της αστυνομίας, ενώ ήδη είχαν παραταχθεί ΜΑΤ μέσα στην αίθουσα του ειρηνοδικείου και στην είσοδο των Δικαστηρίων.

Οι αγωνιστές μπήκαν στο χώρο των δικαστηρίων μετά από έντονη διαμάχη με τη διεύθυνση της αστυνομίας, η οποία, εκτελώντας εντολή του Εισαγγελέα Θεσσαλονίκης, απαιτούσε την επίδειξη ταυτότητας για την είσοδο στο χώρο, θεωρώντας, μ αυτόν τον τρόπο, εκ των προτέρων, ύποπτους για διάπραξη παράνομων πράξεων τους διαδηλωτές. Σοβαρές είναι οι ευθύνες του Υπ. Δικαιοσύνης για την πρωτοφανή εντολή του εισαγγελέα Θεσσαλονίκης, του οποίου είναι ο πολιτικός προϊστάμενος.

Δεν έλειψαν τα επεισόδια και οι συμπλοκές προκειμένου να μπουν, μετά από πίεση, στο χώρο οι αλληλέγγυοι. Ένας αλληλέγγυος συνελήφθη και έγινε προσαγωγή του στη Γ.Α.Δ. Θεσσαλονίκης,και μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, δεν έχει αφεθεί ελεύθερος.

Μέσα στην αίθουσα του Ειρηνοδικείου ήταν παραταγμένα τα ΜΑΤ, εμποδίζοντας την προσέγγιση του κόσμου στη δικαστική έδρα. Η αίθουσα γέμισε από τους διαδηλωτές, οι οποίοι φώναζαν συνθήματα. Πολλές φορές αποδοκίμασαν τη στάση των παρόντων συμβολαιογράφων, η μία από τις οποίες μάλιστα είναι πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θεσσαλονίκης,και έδινε «οδηγίες» στον επικεφαλής της Αστυνομίας για τον τρόπο διάταξης των ΜΑΤ μέσα στην αίθουσα.

Τελικά, η μαζική συμμετοχή των διαδηλωτών στο Ειρηνοδικείο σταμάτησε, για δεύτερη φορά, τη διαδικασία πλειστηριασμών..

Μια νίκη σημειώθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Μια νίκη την οποία, το κίνημα το οποίο διαμορφώνεται, φαίνεται διατεθειμένο να «απλώσει» σε όλη τη χώρα, προκειμένου να σταματήσει στην πράξη τους πλειστηριασμούς.

Αφού διασφαλίστηκε ότι σταμάτησε η διαδικασία των πλειστηριασμών, οι διαδηλωτές αποχώρησαν από το δικαστικό μέγαρο με συνθήματα, έκαναν πορεία μέχρι το αστυνομικό τμήμα στην οδό Δωδεκανήσου, και παρέμειναν εκεί συγκεντρωμένοι μέχρι να αφεθεί ελεύθερος ο συναγωνιστής που συνελήφθηκε.

ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΑΠΕΤΡΕΨΑΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΊΛΙΟΝ

Ηχηρή απάντηση ενάντια στους πλειστηριασμούς δόθηκε και στο Ιλιον από πολίτες , φορείς καιαγωνιστές της περιοχής, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν το απόγευμα στο Ειρηνοδικείο Ιλίου και κατάφεραν να αποτρέψουν τον πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας ενός πολίτη, που όπως έλεγε χαρακτηριστικά ''δεν έχει να φάει, όχι να πληρώσει το δάνειο''.

Το σύνθημα των παρευρισκόμενων που δονούσε την αίθουσα του δικαστηρίου ήταν «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», όπως και πολλά άλλα συνθήματα κατά των πλειστηριασμών και της κυβέρνησης Τσίπρα που ψήφισε κατ' επιταγήν των δανειστών το νομοσχέδιο για το ξεσπίτωμα χιλιάδων πολιτών.



ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΛΑ.Ε ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Η ΛΑ.Ε. ΧΑΙΡΕΤΙΖΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΦΟΡΕΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΚΥΡΩΘΗΚΑΝ ΓΙΑ 2η ΦΟΡΑ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Χαιρετίζουμε τη δυναμική παρέμβαση συλλογικοτήτων,κινημάτων, πολιτικών φορέων καιαλληλέγγυων πολιτών, οι οποίοι κατάφεραν να ακυρώσουν σήμερα (5/10) για δεύτερη φορά την πραγματοποίηση πλειστηριασμών,στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης.

Καταγγέλλουμε την βίαιη δράση των ΜΑΤ για την παρεμπόδιση, με εντολή της κυβέρνησης και τηςεισαγγελίας, της μαζικής παρουσίας στο ειρηνοδικείο των αγωνιστών και των αλληλέγγυων και την άσκηση σε βάρος τους ωμής και απρόκλητης αστυνομικής καταστολής με αποκορύφωμα την προσαγωγή στο αστυνομικό τμήμα ενός από τους αλληλέγγυους.

Η ΛΑ.Ε απαιτεί την άμεση απελευθέρωση του προσαχθέντα αλληλέγγυου και τη μη μετατροπή της προσαγωγής του σε σύλληψη.

Καλούμε το λαό και τη νεολαία κάθε Τετάρτη σε μαζική και μαχητική παρουσία και παρέμβαση σε όλα τα ειρηνοδικεία της χώρας, ώστε να αποτρέπουν τους πλειστηριασμούς των σπιτιών και τηςπεριουσίας των λαϊκών νοικοκυριών, σε συμμετοχή σε κινήματα κοινωνικής αλληλεγγύης, ώστε ναμη μείνει κανείς μόνος του και ανυπεράσπιστος απέναντι στις τράπεζες, την κυβέρνηση και όλο το πολιτικό μνημονιακό μπλοκ, και για την ανατροπή των μνημονίων και όσων τα εφαρμόζουν ή ταστηρίζουν.

ΓραφείοΤύπου ΛΑ.Ε.

5/10/2016



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ  ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ











ISKRA



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου