Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Συνάντηση για τη λαϊκή ενότητα: η συνταγματική διαδικασία. Μια δημοκρατία για να αλλάξει τα πάντα.


Μια δράση με τη συμμετοχή κοινωνικών ακτιβιστών έρχεται να ενώσει ξανά το CUP και το Barcelona en Comú (BeC)

Βαρκελώνη, 10 Οκτωβρίου (EFE).- Το επόμενο Σάββατο στο Parc dela Ciutadella στη Βαρκελώνη μια δράση με τη συμμετοχή κοινωνικών ακτιβιστών, μεταξύ των οποίων η «χάκερ» Simona Levi, έρχεται να ενώσει ξανά βουλευτές και ηγετικά στελέχη του CUP με εκπροσώπους του Barcelona en Comú (BeC), όπως ο αντιδήμαρχος της Βαρκελώνης Jaume Asens.
Το CUP και το BeC συμμετέχουν το επόμενο Σάββατο στην εκδήλωση αυτή που διοργανώθηκε από κοινού από πολιτικές οργανώσεις, συνδικάτα και κοινωνικά κινήματα, υπό τον τίτλο «Συνάντηση για τη Λαϊκή Ενότητα: συνταγματική διαδικασία. Μια δημοκρατία για να αλλάξει τα πάντα."

Η συνάντηση δομείται γύρω από 24 εργαστήρια συζήτησης και μεταξύ των συμμετεχόντων είναι ο οικονομολόγος και καθηγητής στο SOAS (Πανεπιστήμιο του Λονδίνου) Κώστας Λαπαβίτσας, μέλη ή πρώην μέλη του CUP, όπως οι David Fernandez, Anna Gabriel, Gabriela Serra, Sergi Saladié και Mireia Boya, η ακτιβίστρια και «χάκερ» Simona Levi, ο αντιδήμαρχος της Βαρκελώνης Jaume Asens και η ακτιβίστρια Eva Fernandez.FE

Μια συζήτηση για τη συνταγματική διαδικασία ενώνει τοCUP και το Barcelona en Comú

Carlota Camps, Βαρκελώνη, Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016.

Αυτό το Σάββατο το Parc de la Ciutadella επανενώνει διάφορες πολιτικές οργανώσεις, συνδικάτα και κοινωνικά κινήματα, μεταξύ των οποίων το CUP και μέλη του Barcelona en Comú (BeC), για να συζητήσουν το πώς θα πρέπει να είναι η νέα καταλανική Δημοκρατία. Η συνάντηση, που ονομάζεται Συνάντηση για τη Λαϊκή Ενότητα, θα αποτελείται από φόρουμ συζητήσεων για διάφορα ζητήματα προκειμένου να αναλυθεί η συνταγματική διαδικασία και να δημιουργηθεί ένα σύνταγμα από το λαό.


Μέσα από οκτώ άξονες και 24 εργαστήρια, θα συζητηθούν ζητήματα όπως ποιες θα πρέπει να είναι οι γλώσσες της νέας Δημοκρατίας, η συμμετοχή στη διαδικασία λήψης πολιτικών αποφάσεων, το κοινωνικοοικονομικό μοντέλο και η δημοσιονομική πολιτική. Η συνάντηση με τίτλο «Συνάντηση για τη Λαϊκή Ενότητα: συνταγματική διαδικασία. Μια δημοκρατία για να αλλάξει τα πάντα.» περιλαμβάνει συμμετέχοντες όπως ο εξέχων οικονομολόγος και καθηγητής στο SOAS (Πανεπιστήμιο του Λονδίνου) Κώστας Λαπαβίτσας, η "χάκερ" Simona Levi, η εκπρόσωπος της συνταγματικής διαδικασίας στη Βολιβία Ana Teresa Morales Olivera και ο εκπρόσωπος του κουρδικού κινήματος Tuncer Bakirhan.


Αν και δεν πρόκειται αυστηρά για μια δράση του CUP, η συμμετοχή του θα είναι ευρεία και ενθαρρύνει τα μέλη του να συμμετάσχουν. Στην πραγματικότητα, μερικά από τα «ισχυρότερα» μέλη του θα λάβουν μέρος, συμπεριλαμβανομένων των Anna Gabriel, Gabriela Serra, MireiaBoya και Sergi Saladié, καθώς και οι βουλευτές Quim Arrufat και David Fernandez. Ωστόσο, αυτοί δεν είναι οι μόνοι πολιτικοί εκπρόσωποι που πρόκειται να παραστούν. Επίσης εκεί για να συμμετάσχει στη συζήτηση θα είναι ο αντιδήμαρχος και μέλος του Barcelona en Comú, JaumeAsens.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου