Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

Βαρβαρότητα! Ηλικιωμένη με 300€ σύνταξη έχασε από πλειστηριασμό τράπεζας το σπίτι της, 60τ.μ, στην Κορινθία για 20.000€


Η αναλγησία με τους πλειστηριασμούς αγγίζει, πλέον, τα όρια της βαρβαρότητας, παρά το γεγονός ότι σύσσωμα τα κέντρα του συστήματος παραμορφώνουν την πραγματικότητα και έχουν λυσσάξει κυριολεκτικά σε βάρος του κινήματος.
Ηλικιωμένη γυναίκα 72 χρονών (Ε. Γκ), με αγροτική σύνταξη πείνας μόλις 300 ευρώ, έχασε την Τετάρτη (18/10) από πλειστηριασμό, με επισπεύδουσα την Τράπεζα Πειραιώς, το μικρό σπίτι της, 60τμ, στο Καλαμάκι Κορινθίας, μένοντας στο δρόμο, σε τιμή εκπλειστηριασμού μόλις 19.500 ευρώ!!!
Η γυναίκα που έχασε το σπίτι της, είχε χάσει πρόσφατα και τον άντρα της, ενώ νοσηλεύεται από πρόσφατο εγκεφαλικό, πράγματα που σε καμιά στιγμή δεν πτόησαν την επισπεύδουσα τράπεζα αλλά ούτε και το Προεδρείο της Ομοσπονδίας ΣυμβολαιογραφικώνΣυλλόγων, το οποίο, κατά τα άλλα, μαζί με τις τράπεζες, εξαπολύουν μύδρους κατά του κινήματος που παλεύει για την προστασία της λαϊκής περιουσίας.

Η Ε. Γκ έχασε το σπίτι της, γιατί είχε μπει εγγυήτρια σε δάνειο που είχε πάρει ο γιος της, Κ. Γκ, ο οποίος είναι εδώ και αρκετό διάστημα άνεργος και σε αντικειμενική αδυναμία να πληρώσει το χρέος του.

Να σημειωθεί ότι το σπίτι που εκπλεστηριάστηκε και είναι στο Καλαμάκι Κορινθίας, βρίσκεται σε κακή κατάσταση και χρήζει διασταύρωσης αν έχει κομμένο και το ρεύμα, λόγω ανέχειας της ηλικιωμένης.

Υπογραμμίζουμε ότι το κίνημα κατά των πλειστηριασμών δεν μπόρεσε στην συγκεκριμένη περίπτωση να παρέμβει και να επιχειρήσει να ματαιώσει τον πλειστηριασμό, διότι, όπως μας έλεγαν, το πινάκιο των πλειστηριασμών στο Ειρηνοδικείο Κορινθίας ήταν παραπλανητικό και δεν ανέγραφε συγκεκριμένα τον εν λόγω πλειστηριασμό, πράγμα, που, μαζί με πολλά άλλα, εγείρει μείζονα ζητήματα νομιμότητας του πλειστηριασμού τόσο επί της ουσίας όσο και επί της διαδικασίας.

Στο μεταξύ, με έκπληξη μάθαμε ότι η αστυνομία, με εντολή της Τράπεζας και σε συνεννόηση με την κυβέρνηση, παρ’ ό,τι απουσίαζε το κίνημα, είχε στείλει για να προστατέψουν τον ανάλγητο πλειστηριασμό μεγάλη αστυνομική δύναμη και δυο περιπολικά, σε ένα θέαμα που περισσότερο έμοιαζε με φαρσοκωμωδία!

Στελέχη του κινήματος, πάντως τόνιζαν στην Iskra ότι θα προσπαθήσουν με όλα τα δυνατά μέσα, πολιτικά, κινηματικά, νομικά, να ματαιώσουν τον πλειστηριασμό, τον οποίο θεωρούν κοινωνικά βάρβαρο και νομικά διάτρητο.

Κ.Μ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου