Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

Τα συγχαρητήρια μας στην ΕΡΤ που έδωσε και σήμερα βήμα στους Χρυσαυγίτες

του Γιώργου Μουργή

Ενώ το αυγό του φιδιού έχει εκκολαφθεί, με χιλιάδες οχιές να πουλάν εθνικισμό και πατριδοκαπηλία, ξερνώντας ακροδεξιά ρητορική και καθαρά ναζιστική/χιτλερική μισαλλοδοξία.
Ενώ ο Παύλος Φύσσας από τον τάφο του ζητάει τη δικαίωσή του, ο φονιάς του είναι σπίτι του και οι συνεργοί του κυκλοφορούν ελεύθεροι, πρωταγωνιστές σε νέες δολοφονικές επιθέσεις, συνεπικουρούμενοι από τις δυνάμεις καταστολής.
Ενώ χρησιμοποιούνται δύο μέτρα και δύο σταθμά ανάμεσα στον Κασιδιάρη και Λαγό, που υπό όρους αποφυλακισμένοι συμμετείχαν ανενόχλητοι σε επεισόδια στο Πειραιά σε συγκέντρωση μίσους κατά των προσφύγων και τον Σακκά όπου όταν κοιμήθηκε στην σύντροφο του κι όχι στο σπίτι του, όπως όριζε η εντολή αποφυλάκισης του, συνελήφθη και οδηγήθηκε στη φυλακή.

Ενώ η σημειολογία της επανεμφάνισης των ταγμάτων εφόδου αλλά και η φυσική παρουσία των κατηγορουμένων στη διαβόητη, πια, δίκη της Χρυσής Αυγής όχι μόνο δεν είναι τυχαία, αλλά δίνει και το εμφατικό στίγμα του προβοκατόρικου ρόλου που θέλουν να διαδραματίσουν.

Ενώ δημιουργούν κλίμα προκλητικής όξυνσης, την κρίσιμη ώρα της ανύπαρκτης διαχείρισης στις «δομές» που κρατούνται οι πρόσφυγες, στη Χίο, στη Μυτιλήνη, στο Ωραιόκαστρο, στα Χανιά στη Λέρο, τη Καρδίτσα κ.λπ., μέσα σε φωνές μισαλλοδοξίας και ξενοφοβικής νεοφασιστικής ρητορικής

Ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, μαζί με άλλα τόσα, να δώσουμε συγχαρητήρια στην ΕΡΤ για το βήμα που έδωσε άλλη μια φορά στους νεοφασιστές δολοφόνους; της εγκληματικής οργάνωσης ώστε η ρατσιστική, ξενοφοβική ρητορική μίσους ενάντια σε πρόσφυγες και μετανάστες να ξεπλυθεί και από τη δημόσια τηλεόραση.

Η σημερινή παρουσία Κασιδιάρη και το όλο σκηνικό της συμμετοχής μαζί με το βήμα από τη δημοσιά τηλεόραση αποτυπώνει το στίγμα, δια της σύνθεσης αυτής, του πλέον επικίνδυνου εθνικιστικο-δεξιού προσανατολισμού προς τα ακροατήρια που με ευήκοα ώτα παλαμοκροτούν σε κάθε άκουσμα τού: «πατρίς – θρησκεία – οικογένεια».

Η ανατομία του νεοφασισμού, στη χώρα όπου το πολιτικό προσωπικό παρίσταται σε επισκέψεις που από τη μια νομιμοποιούν την παρουσία υπόδικων μελών εγκληματικής οργάνωσης και από την άλλη ενισχύουν τάχα το εθνικό φρόνημα, αποτελεί εντός του αυτοαποκαλούμενου «συνταγματικού τόξου» το απόλυτο πλυντήριο, το απόλυτο ξέπλυμα των νεοναζιστών ώστε να ενταχθεί και «η μια σοβαρή χρυσή αυγή» εντός του.

Αντί επιλόγου:

Τα υπόλοιπα για τον πάτερα - σας- φασίστα, δικτάτορα Μεταξά, που ακούγονται, αποτελούν την υψίστη ύβρη για την λαϊκή δημοκρατία, το αίμα των αγωνιστών της αντίστασης κατά του φασισμού, αλλά μάλλον κάνετε λάθος στο... γένος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου